Duguláselhárítás Érd logo

Lefolyó duguláselhárítás Érd-en:

Na, de mit tehetünk magunk, ha a mosogató nem akarja elnyelni a zavaros vizet, vagy a kád, mosdó, isten ne adja a WC viselkedik ugyanígy. Első, amit segítségül hívhatunk, a gyakran hirdetett duguláselhárító szerek valamelyike. Ezek erős maró és zsíroldószereket tartalmaznak, amelyek vegyileg fellazítják a többnyire zsíros, összetapadt szennydugókat, és így szerencsés esetben egy alapos öblítés után újból működőképes lesz a lefolyó. A szerek általában sűrű állagúak, erősen maró hatásúak. Az ilyen vegyszerek minimum 1/4 óra elteltével hatnak, de a makacsabb elzáródások lebontásához akár 10 óra is szükséges. Utána bő meleg vizes öblítést kell alkalmazni.

Ha a tisztító szeres kezelés nem hozott eredményt, tovább lehet próbálkozni az ódivatú gumipumpával, vagy az ahhoz hasonló más “nyomásgyakorló” eszközzel is. Ezek valamelyikét a lefolyó szájára helyezve hirtelen nyomással megkísérelhetjük a dugó eltávolítását. Sőt, ha a gumiharang pereme alól kiszökik a levegő, erőteljes visszaszívással is megkísérelhetjük a lerakódást fellazítani. Ezt többször is érdemes megismételnünk a siker érdekében. A vegyszeres kezelést akár a pumpa alkalmazásával is kombinálhatjuk.

Az egyszerű gumiharang mellett számos más, nagyobb nyomás létrehozására alkalmas pumpa is létezik, amelyeken a harang feletti hengerben lehet a levegőt nagyobb nyomás alá helyezni. Használhatunk még e célra készített flexibilis tengelyt is, amelynek végén hajtókarral forgatható huzalmaró van. Ezt azonban csak olyan vezetékszakaszoknál alkalmazhatjuk, amelyek könyökhajlatán át tudjuk tolni a spirális köpenyt. “Hatótávolságuk” általában 1,5 m, kezelésük szakértelmet nem igényel. Ha van nagynyomású mosókészülékünk, erős vízsugarát főként a szifonok mögötti, vagy a kád alatti dugulások fellazítására is használhatjuk. A fellazult szenny távozását a lefolyóba öntött forró vízzel gyorsíthatjuk meg. A lefolyótisztító pumpát ilyenkor is érdemes használni, mert ezzel megnövelhetjük a leömlő víz sebességét, és tisztító hatását.

Kádaknál, mosdóknál, vagy túlfolyóval ellátott mosogatómedencéknél a pumpás praktikák előtt ezt a nyílást feltétlenül tömítsük el, különben a kompresszió itt fog távozni. Ahol pedig zsírfogó szifon is van, előbb azt tisztítsuk ki, mert a dugulás leginkább ezekben alakul ki. A szifonnak csak a búráját kell leszerelni, majd az aljára rakódott szennyeződések eltávolítása után feltehetően megszűnik a dugulás. A csak bűzelzáróként szolgáló hattyúnyakas csőelemet tisztításkor célszerű leszerelni. A kádlefolyó mögötti dugulás a túlfolyón át szüntethető megA kádlefolyók kitisztítása sem okoz különösebb nehézséget, ha a padlóösszefolyó előtt alakult ki a dugulás. Ezt pumpálással, vagy lefolyótisztító szerrel viszonylag könnyen és gyorsan megszüntethetjük. A vezetékszakaszt ezt követően forró vízsugaras intenzív átöblítéssel tisztítsuk meg teljesen. A padlóösszefolyót is ajánlatos vegyszerrel kitisztítani. A kitisztított vezetékszakaszok, szifonok átöblítéshez – ha erre mód van – használjuk a kézi zuhany gégecsövét, természetesen a zuhanyfej lecsavarása után.

A helyi dugulásokat célszerű megelőzni. Ha azt tapasztaljuk, hogy a lefolyó nehezen nyeli el a vizet, akkor ne halogassuk a vegyszeres tisztítást és a forró vizes átöblítést. A továbbiakban pedig gondoljuk meg, hogy mit öntünk a mosogatóba, és a WC-be. Az olaj és a zsiradék pl. – azon kívül, hogy súlyosan környezetszennyező – fokozatosan lerakódik a vezetékek hajlataiba és falára, ami a dugulási góc kialakulását idézheti elő. Hasonló a helyzet a fürdőszobai lefolyóknál, különösen ha a mosógép csatlakozója is vezetékszakaszba van bekötve. Innen is sok szennyeződés jut a lefolyóba, és időszakos tisztítások nélkül dugulásokat okozhat. Ha pedig már komoly “esemény” van, és azt magunk nem tudtuk megoldani, akkor feltétlenül forduljunk duguláselhárító szakemberhez, aki gyorsan és a legcélszerűbben, nagynyomású vízsugaras, vagy egyéb korszerű csőtisztítóval, bontás nélkül megszünteti a dugulást.
Visszahívás kérelem:
Email *

Milyen szolgáltatást után szeretne érdeklődni?

Bármi más információ (telefonszám)